top of page
Search

ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ

Θύμα του μεταχρωματικού έλκους το συρμάτινο γεφύρι μας.


Ύστερα από προγραμματισμένη ενέργεια με επικεφαλής τον πρόεδρο του χωριού, νέων της Περίστας και άλλων εργατών έγιναν σήμερα εργασίες δημιουργίας νέας βάσης στο συρμάτινο γεφύρι που βρίσκεται στον Εύηνο ποταμό και ενώνει τη Ναυπακτία με την Τριχωνίδα (Περίστα- Κόνισκα) εκεί που βρισκόταν ο μύλος του Λεωνίδα Σερεβέτα.

Το γεφύρι είχαν κατασκευάσει οι μόνιμοι τότε κάτοικοι της περιοχής, Σπύρος Σερεβέτας και Βασίλης Καραγκούνης το οποίο είχαν δέσει σε μεγάλα πλατάνια που ξεράθηκαν ύστερα από την προσβολή τους από μεταχρωματικό έλκος.

Σε πρώτη φάση κατασκευάστηκαν νέες βάσεις και σύντομα το γεφύρι θα δεθεί σε αυτές ώστε να υπάρχει και να λειτουργεί για πολλά ακόμα χρόνια και να εξυπηρετεί όσους τουλάχιστον απέμειναν στον τόπο μας.

Για όλα αυτά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τον Σύλλογο Περίστας για την βοήθεια του, καθώς και άλλους φίλους του χωριού μας για την προσφορά τους σε διάφορα υλικά.

Στην επόμενη εξόρμηση ας είμαστε περισσότεροι στην "εκδρομή" για τις εργασίες σε αυτό το φανταστικό μέρος, θα προσφέρουμε στον τόπο και θα περάσουμε καλά, ειδικά οι νέοι της Περίστας που το γνωρίζουν από τις εκδρομές τους εκεί.


85 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page