top of page
Search

Σύλλογος " Η ΠΡΟΟΔΟΣ", η ιστορία της ΠΕΡΙΣΤΑΣ, μέσα από τα αρχεία του Συλλόγου.

Δ.Σ 19ης Ιανουαρίου 1934. Εγκρίνεται ομοφώνως το έργο πλακόστρωσης του δρόμου πλατείας - εκκλησία Νέου Αγίου Αθανασίου και ορίζεται η επιτροπή για εξεύρεση εργατών και επίβλεψη του έργου, αποτελούμενη από τους: Αθανάσιο Μανώλη, Γεώργιο Ρισβα, Αθανάσιο Μπακάλη και τα επίτιμα μέλη Παπανικολα Παπαγεωργιου και τον εκάστοτε πρόεδρος της κοινότητας. Το συμβούλιο συγχαίρει τον θεατρικό όμιλο (Μιχαηλ Ι. Ταρκαζικης, Αντώνιος Δ. Κεφαλιακος, Δημήτριος Γ. Χαντζης, Αθανάσιος Π. Κομματας, Ηλίας Βελαωρας, Αθανάσιος Ι Θανασουλης, Μιχαηλ Γ. Ταρκαζικης και Απόστολος Τσουγκρανης), για το επιτυχία του έργου που ανέβασε ( Η Θυσία του Αβρααμ) και τα έσοδα που προέκυψαν για τον Σύλλογο, ήτοι 1268 δραχμές. 

“Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, είναι θρησκευτικό Δράμα του 17ου αιώνα, αγνώστου συγγραφέα απ την Κρήτη, που λόγω των πολλών ομοιοτήτων στη γραφή με τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, αποδίδεται από πολλούς μελετητές στον Βιτσέντζο Κορναρο. Το θέμα του είναι το γνωστό επεισόδιο απ την Παλαιά Διαθήκη, η προσταγή του Θεού στον Αβρααμ, να θυσιάσει τον γιο του Ισαακ. Το έργο μεταφράστηκε στην Τουρκική Καραμανληδειο γραφή το 1783 και αργότερα στα Σερβικά και Τουρκικά. Παραμένει μέχρι σήμερα δημοφιλές και ανεβαίνει από σύγχρονες θεατρικές σκηνές και συχνά απ τα κρατικά θέατρα στην Ελλάδα”

Έξοδα θεατρικής παράστασης:

Καφενείον Ηλία Ν. Ρορου, 150 δρχ, για ενοίκιο στεγασεως, φωτισμός και μικροφθορες.

Γεώργιο Παπαθανασόπουλο, 25,70 δρχ διάφορα είδη.

Χρηστος Μ. Φειδης 10 δρχ, μεταφορά υλικών 

Δ.Σ 4ης Ιουνίου 1934. 

Διακήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού στις 10 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή και από ώρα 10 έως 12 π.μ, στην κοινοτική πλατεία Περιστας, για την κατασκευή της πλακόστρωσης. Προπαρασκευή και έγκριση δαπανών για την επόμενη θεατρική παράσταση. 

Δ.Σ 11ης Ιουνίου, Δευτέρα, 9 μ.μ στο καφενείο του Δημητρίου Κομματα. Η δοθείσα καλύτερη προσφορά απ τον Παντελή Κριτσοβα, ήτοι 50 δρχ το τετραγωνικό για την πλακόστρωση του δρόμου και 57 για την τοιχοποιία, δεν κρίνεται συμφέρουσα και η  δημοπρασία θα επαναληφθεί την Κυριακή 17 του μηνός. 


75 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page