top of page
Search

Σύλλογος "Η ΠΡΟΟΔΟΣ", η ιστορία της ΠΕΡΙΣΤΑΣ μέσα από τα αρχεία του Συλλόγου.

Το 1932 ξεκινά με συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου, που μετά από πρόταση του προέδρου, επαναφέρονται στον σύλλογο τα διαγραφέντα μέλη , Αθαν. Ηλ. Παπακωστουλας, Δημ. Ν. Ράπτης, Γεώργιος Πατίλης και Γεώργιος Τσουγκρανης, διότι η διαγραφή τους έβλαψε τον σύλλογο και οδήγησε σε διαγραφές και αλλα μέλη. Δίνεται σε αυτούς η αρμόζουσα ηθική ικανοποίηση και δεν λαμβάνονται πλέον υπόψη, οι λόγοι διαγραφής. 

      Στις 10 Ιανουαρίου διεξάγονται αρχαιρεσιες και νέος πρόεδρος εκλέγεται ο Γεώργιος Ιωάννη Θανασουλης και γραμματέας ο Ιωάννης Μακαρίτης. 

Ακολούθως ο σύλλογος περιέρχεται σε αδράνεια και παρακμή για δυο περίπου χρόνια. Η επόμενη συνεδρίαση είναι της ολομέλειας του συλλόγου στις 21 Δεκεμβρίου 1933, όπου αποφασίζεται η μείωση της συνδρομής και η προσπάθεια της ανασυγκρότησης του συλλόγου που περιήλθε Σ αυτή την κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδιαφορίας των μελών. Έτσι στην επόμενη πράξη του Δ.Σ , 29 Δεκεμβρίου αποφασίζεται ότι:

«Επειδή ελαχισται ημεραι απομένουν δια την κανονικήν διενεργειαν εκλογών συμφώνως του καταστατικού και επειδή πολλά μέλη θα απουσιάσουν λόγω του επαγγέλματος των και δεν θα καταστη ούτως νόμιμος απαρτια, και επειδή κατά την 1ην Κυριακήν του Ιανουαρίου, λόγω της εορτής καθ ην τα μέλη θα εβρισκονται εν ευθυμία και προς αποφυγήν εκτροπων, εγκρινη ομοφώνως όπως αι εκλογαι ενεργηθωσι την 4ην του μηνος Ιανουαρίου και εντελεται ο γραμματευς όπως κάμει τας δέουσας προσκλήσεις»

   Ο πρόεδρος                                                           Ο γραμματευς 

Αθ. Μανώλης                                                          Ηλίας Μπακάλης 


41 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page