top of page
Search

Σύλλογος η "ΠΡΟΟΔΟΣ", η ιστορία τής ΠΕΡΙΣΤΑΣ, μέσα από τα αρχεία του Συλλόγου.

Το 1931 ξεκινά με εκλογή νέου Δ.Σ.(Η θητεία εκάστου Δ.Σ είναι ετήσια). Νέος πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Γ. Κομματας και γραμματέας παραμένει ο Κωνσταντίνος Ν. Ράπτης. Στη συνεδρίαση της 10της Φεβρουαρίου, το συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στον θεατρικό όμιλο για το ανέβασμα του έργου « Ο μαγευμενος βοσκός»,(έργο του θεατρικού συγγραφέα Περεσιαδη, 1909) και της κωμωδίας «Οι καλογηροι». Ο Πρόεδρος εκφράζει την ευγνωμοσύνη όλων προς τον όμιλο για την δωρεά προς τον σύλλογο σεβαστού ποσού απ τα έσοδα της παράστασης, όσο και για τον κόπο των συμμετεχόντων σ αυτη. 

     Εορτασμός 25ης Μαρτίου. Στολισμός, κατάθεση στεφανου και επιμνημόσυνος δέηση για τους πεσόντες Περιστιανους για την πατρίδα. Ο γραμματέας του συλλόγου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Ο θεατρικός όμιλος θα ανεβάσει το πατριωτικό δραμα «Η εθνική αναγέννησις». Κατασκευάζεται η σκηνή στο κατάλληλο μέρος της πλατείας και τοποθετούνται τα απαραίτητα καθίσματα. Μετά το πέρας της παράστασης που δίνεται δωρεάν, οι μαθητριες του διταξιου δημοτικού σχολείου διανέμουν άνθη σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο πρόεδρος συγχαίρει τα μέλη του ομίλου για το ενδιαφέρον τους προς τον σύλλογο, όπως και για τα πατριωτικά τους αισθήματα. 

    Δ.Σ 6ης Ιουλίου. Εγκρίνεται η δαπάνη 378,50 δραχμών για κατασκευή «καναλιων εκ τσιγκου», για άρδευση λαχανόκηπων από τα νερά της Κωστεικης βρύσης. Αποφασίζεται η τριτη κατά σειρά εκδρομή του συλλόγου και μοιράζονται αρμοδιότητες για την οργάνωση της. Άμεση ανάγκη για κατασκευή παλαίστρας στη θέση Κωστεικη βρύση. Κινδυνεύουν απ την διέλευση άνθρωποι και ζώα. 

  Δ.Σ 20ης Οκτωβρίου. Αγορά πέτρας από την οικία της Διαμάντως , χήρας …., (μη ευανάγνωστο) αντί του ποσού 200 δραχμών για την κατασκευή της παλαίστρας στην Κωστεικη βρύση. 


64 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page