top of page
Search

ΣΥΛΛΟΓΟΣ <<ΠΡΟΟΔΟΣ>> & ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δ.Σ 6ης Δεκεμβρίου 1929.

Εγκρίνει και διορίζει επιτροπή για την αγορά «σκηνής», για θεατρική παράσταση. Η επιτροπή αποτελείται απ τα μέλη Αθ. Ι. Βελαωρα, Ηλ. Μπακάλη, Δημ. Πατιλοκωστοπουλου , Π. Παπαδημητριου και το μη μέλος του συλλόγου Θ. Καρακώστα. Το Δ. Σ θα φροντίσει για την εξεύρεση οικήματος για την παράσταση του έργου και το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει το ταμείο του συλλόγου. Τα μέλη του Δ.Σ  να παροτρύνουν συγχωριανούς για την συμμετοχή στην παράσταση και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι. 

        Αποφασίζεται η διενέργεια λαχειοφόρου αγοράς υπέρ του Συλλόγου , κάθε έτος, τις παρακάτω μέρες :

Χριστούγεννα , Αγίου Βασίλειου, Αγίου Αθανασίου, Πάσχα, Αγίου Γεωργίου, προφήτη Ηλία και Μεταμορφώσεως. Τα είδη που θα κληρωθούν στην λαχειοφόρο, θα ανέρχονται σε αξία 1000 δραχμών και το επιπλέον θα διατεθεί υπέρ του ταμείου του Συλλόγου. Εγκρίνεται η κατασκευή κήπου πέριξ του μνημείου των πεσόντων , με καλλωπιστικά φυτά και συρματόπλεγμα ώστε να μην  γίνονται ζημιές . Επίσης να αντικατασταθούν τα ξερά κυπαρίσσια με δυο νέα και παροτρύνει όποιον έχει την ευχαρίστηση να τα δωρήσει. Να φυτευτεί επίσης ένας πλάτανος στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας. Διορίζεται επιτροπή για την αγορά σανίδων και κατασκευή πρόχειρων καθισμάτων στο οίκημα του συλλόγου. Επιτροπή για την αγορά εντύπων προγραμμάτων λαχειοφόρων , εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων κλπ. 

           Δ.Σ 20ης Δεκεμβρίου 1929.

Εγκρίνονται οι δαπάνες για την την θεατρική παράσταση, δηλαδή, η αγορά 20 σανίδων, 2 λαμπών τοίχου και 6 επιπλέον σανίδων που χρησιμοποιήθηκαν ως καθίσματα. Τα έσοδα απ την δραματική παράσταση « Η ΣΚΛΑΒΑ» ανήλθαν σε 1390 δραχμές. Καλείται ο ταμίας του Συλλόγου Γεώργιος Ν. Μανώλης να προχωρήσει στις δέουσες πληρωμές και το υπόλοιπο να καταγράφει στο ταμείο. 

«Δια την ευγενή χειρονομιαν και καλήν προθυμιαν του ομίλου το Διοικητικον Συμβουλιον εκφραζει τα άπειρα και ειλικρινή συγχαρητήρια εις απαντα τα μέλη του Συλλόγου και ευχόμενοι εκ καρδιάς , όπως συνεχισωσι την λαμπραν δρασιν των και προσανατολισθωσι και προς άλλους κοινοφελείς σκοπούς , προς εξωραϊσμόν του χωρίου μας». 

(Το δραματικό ειδύλλιο «Η σκλάβα» είναι θεατρικό έργο του Σπυριδωνος Περεσιαδη 1854-1918, Μεσορρουγγι  Αχαΐας. Γράφτηκε το 1895, όταν ο συγγραφέας, που από μικρός είχε προβλήματα οράσεως ήταν ήδη τυφλός. Για τον Σπ. Περεσιαδη έχει γράψει και ο αείμνηστος Θανάσης Παπαθανασόπουλος ΅Νεα σκέψη 5/1976΅).

      Ο Σύλλογος συγχαίρει τον θεατρικό όμιλο που αποτελείται από τους:

Θ. Καρακωστα, Ν.Δ. Πατιλη, Παν. Κ. Θανασούλη, Ηλ. Μπακάλη, Ι. Κ. Καγκανη, Ευστρ. Δ. Πατιλη, Μ. Ι. Ταρκαζικη, Κ. Ν. Ραπτη , Ν. Παπαθανασοπουλο και Ηλ. Αθ. Βελαωρα. Εγκρίνεται η πληρωμή του ποσού των 150 δραχμών για ενοίκιο της οικίας της αδελφής του Αθ. Ραπτη που χρησιμοποιήθηκε για την παράσταση. 

Σπυρίδων Περεσιάδης, Σκλάβα




85 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page