top of page
Search

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2023

Σύλλογος των Εν Ελλάδι Περιστιάνων

Περίστα Ναυπακτίας 30022

Αιτωλοακαρνανίας

 

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Περιστιάνων σας εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα! Είθε το 2023 να είναι μια χρονιά υγείας, ειρήνης, δημιουργίας μέσα σε μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο αλληλέγγυα και πιο αληθινή. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας τόσοι προβληματισμοί, άγχη και αμφιβολίες ας γίνει η νέα χρονιά εφαλτήριο ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία για τα καλύτερα που σίγουρα θα έρθουν! Για την εθιμοτυπική εκκίνηση και τον εορτασμό της νέας χρονιάς θα κοπεί Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Περίστα στις 22/01/2023 ή στις 29/01/2023, εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν . Επιπρόσθετα, αποφασίσαμε για την φετινή χρόνια, εκτός από τη κοπή της πίτας στο χωριό μας, να ακολουθήσει και μια δεύτερη ανάλογη εκδήλωση στη πόλη της Πάτρας, όπου διαμένουν πολλοί συγχωριανοί και είναι προσβάσιμη και από άλλα κοντινά αστικά κέντρα (Αίγιο, Ναύπακτος, Αγρίνιο). Η παρουσία σας, όπως και των φίλων  σας, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά, και θα αποτελέσει την αφορμή για μια ακόμη χειμερινή συνάντηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, στο εστιατόριο ΑΙΘΡΙΟΝ Γλαύκου, οδός Αριστοτέλους 185, Γλαύκος Πάτρα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα είναι τα εξής 2610641748 και 6978598150 (κος. Χειλάκης Σταύρος). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει πλήρες μενού και ποτά. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το ΔΣ του Συλλόγου. Προκειμένου να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2023 με τα παρακάτω μέλη του Συλλόγου: 

Τάσος Καγκάνης 6937152303

Γιάννης Παπακώστας 6948512103

Ανδρέας Κεφάλας 6973461845 και 6947892538 

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω ευελπιστούμε να έχουμε σύμμαχο τα τότε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Βέβαια, τα πρώτα δείγματα αναφορικά με το τέλος της πανδημίας είναι αισιόδοξα, καθώς το καλοκαίρι του 2022 αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε της επιστροφής στην κανονικότητα και όλοι εμείς μπορέσαμε να απολαύσουμε λίγες γαλήνιες, δροσερές και χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, μέρες στο όμορφο χωριό μας, την Περίστα.

Έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα που αφήσαμε πίσω μας, το Δ.Σ του Συλλόγου προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές στην Περίστα πιο απολαυστικές και διασκεδαστικές. Πιο συγκεκριμένα, έγινε καθαρισμός σε πολλά μέρη του χωριού προκειμένου να είναι πιο προσβάσιμα στους συγχωριανούς και να μπορέσουν να απολαύσουν πρωϊνούς και απογευματινούς περιπάτους, εισπνέοντας καθαρό οξυγόνο και έχοντας συντροφιά το ρυθμικό κελάηδισμα των πουλιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Σχολείο μας, όπου ο καλωπισμός του κήπου και το φύτεμα των τριανταφυλλιών προσέθεσε νέα χρώματα και μυρωδιές, δημιουργώντας μια εικόνα βγαλμένη από πίνακα του Μονέ. Παράλληλα, η πληθώρα δραστηριοτήτων έδωσε το έναυσμα στους παρευρισκόμενους να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο τους, με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην διασκέδαση όσο και στην υγεία και τον πολιτισμό. Αναλυτικότερα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις της Γιορτής του Τσαγιού και του Πανηγυριού, ακολούθησε καρδιολογικός έλεγχος από ειδικό καρδιολόγο στον οποίο μπορούσε να υποβληθεί εθελούσια κάθε συγχωριανός, θεατρική παράσταση και δύο κινηματογραφικές βραδιές, για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας, όπου και οι τρεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και σας ευχαριστούμε! 

Επιπρόσθετα, μια ακόμη σημαντική ενέργεια του Δ.Σ ήταν η δημιουργία λευκώματος στο οποίο απεικονίζεται η ιστορία της Περίστας. Η έκδοση του λευκώματος είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και συνεργασίας του Δ.Σ με τους συγχωριανούς για την συλλογή των φωτογραφιών, αλλά και απόρροια της χρηματοδότησης του Γιώργου Χατζηνικολάου ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα αυτού. Το λεύκωμα έχει ήδη αρχίσει να διανέμεται και η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Στο σημείο αυτό, πρέπει να επισημανθεί μια ακόμη δράση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Πρόκειται, για την διήγηση της ιστορίας της Περίστας μέσα από τα αρχεία του τότε πρωτοϊδρυθέντος Συλλόγου «η Πρόοδος», τα οποία βρέθηκαν και ο κος. Γιάννης Παπακώστας προσφέρθηκε να τα μελετήσει και να τα μοιραστεί με όλους εμάς μέσω του site. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αυτή η προσπάθεια έχει μεγάλη συναισθηματική και ιστορική αξία μιας και αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παρακαταθήκη για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Κλείνοντας, θέλουμε για ακόμη μια φορά να σας προτρέψουμε να επισκέπτεστε το site μας perista.gr, όπου μπορείτε να ενημερώστε πιο άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του χωριού μας αλλά και για κάθε τι που βρίσκουμε ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι αξίζει το κόπο να το μοιραστούμε. Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στον αδελφό Σύλλογο της Αμερικής αλλά και στους εκτός Ελλάδας συγχωριανούς μας που με κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το χωριό και τη στήριξή τους ως προς τον Σύλλογο. 

Η Περίστα θα πάει μπροστά με τoν εθελοντισμό, την ενότητα και την συνεργασία από κάθε πλευρά και από κάθε άποψη! 

 

Καλή Αντάμωση!

Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας 

Ανδρέας Κεφάλας             Μαριάνθη Κεφάλα 

Τα μέλη

Δωροθέα Βουγιουκλή

Γιάννης Θανασούλης

Γιάννης Παπακώστας

Τάσος Καγκάνης

Νίκος Ντίνης


152 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page