top of page
Search

Καλά Χριστούγεννα με υγεία & ευτυχισμένο το 2024

Updated: Dec 21, 2023


Σύλλογος των Εν Ελλάδι Περιστιάνων

Περίστα Ναυπακτίας 30022

Αιτωλοακαρνανίας

 

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Περιστιάνων σας εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα! Το 2024 να βρει εσάς και τις οικογένειές σας γεμάτους υγεία και πλημμυρισμένους από αγάπη! 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για τον εορτασμό της νέας χρονιάς θα κοπεί Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Περίστα στις 14/01/2024 ή στις 21/01/2024, εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν . Επίσης, την φετινή χρόνια, εκτός από τη κοπή της πίτας στην Περίστα, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση και στο Αγρίνιο στις *18/02/2024. Η παρουσία σας, όπως και των φίλων  σας, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Το φετινό καλοκαίρι στην αγαπημένη μας Περίστα, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, συνοδεύτηκε από πληθώρα εκδηλώσεων γεγονός που συνετέλεσε στο να γινούν οι μέρες διαμονής των παρευρισκομένων πιο διασκεδαστικές. Αναλυτικότερα, πέρα από το καθαρισμό σε πολλά σημεία του χωριού, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Σχολείο μας, όπου πραγματοποιήθηκε καλωπισμός του κήπου και φροντίδα του προαύλιου χώρου, ώστε να μπορέσουν να παίζουν οι μικροί μας φίλοι αλλά και να πραγματοποιηθούν οι κινηματογραφικές βραδιές. Ακόμη, το παραδοσιακό πανηγύρι του Σωτήρος αν και λόγω κακοκαιρίας διεξήχθη μεσημέρι, σημείωσε επιτυχία, παρουσίας τόσο συγχωριανών όσο και ξένων επισκεπτών. Πρώτα ο Θεός, του χρόνου ελπίζουμε με σύμμαχο τον καιρό, να πραγματοποιηθεί βράδυ, ως είθισται. Επίσης, μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η θεατρική παράσταση με τον θίασο «Ρεφενέ», δίνοντας στο κοινό διαφορετικά μονόπρακτα κοινής θεματολογίας, πράγμα που κέντρισε το ενδιαφέρον και απέσπασε θετικά σχόλια από τους θεατές. Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το κάδρο των εκδηλώσεων οι δύο κινηματογραφικές βραδιές, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους, διατηρώντας πιστό κοινό! Εππρόσθετα, μια ακόμη εκδήλωση που μετά από χρόνια πραγματοποιήθηκε με συνδρομή του Συλλόγου, ήταν η μουσική βραδιά στο Κεφαλόβρυσο που οργανώθηκε από κοινού με την νεολαία. Ο χώρος ήταν καταπληκτικός,η μουσική ήταν για όλα τα γούστα και μαζί με μια μεγάλη παρέα κοριτσιών και αγοριών από το Αχλαδοκαστρο, το πάρτι κράτησε μέχρι τις 6.30 το πρωί! Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Γιορτή Τσαγιού, η οποία για ακόμη μια φορά απέδειξε τη σημαντικότητα της ύπαρξής της, τόσο για την διατήρηση του εθίμου όσο και για την αναγνώριση της Περίστας μας σε όλη την Ορεινή Ναυπακτία!

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον επόμενο μεγάλο μας στόχο, που είναι η δημιουργία του Μουσείου. Βέβαια, ο στόχος αυτός δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί χωρίς την συνδρομή όλων σας, τόσο με εκθέματα που θα κοσμήσουν το Μουσείο όσο και με συνδρομές για την κατασκευή του.

Καταλήγοντας, θέλουμε ξανά να σας προτρέψουμε να επισκέπτεστε το site μας perista.gr, όπου μπορείτε να ενημερώστε πιο άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του χωριού μας αλλά και για κάθε τι που βρίσκουμε ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι αξίζει το κόπο να το μοιραστούμε. Τέλος, για ακόμη μια φορά επισημαίνουμε την τεράστια βοήθεια που μας προσφέρει ο αδελφός Σύλλογος της Αμερικής αλλά και οι εκτός συνόρων συγχωριανοί μας, που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την Περίστα και τον Σύλλογο. 

Καλή αντάμωση & Ευλογημένο το νέο έτος!

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Περιστιάνων

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Κεφάλας Η Γραμματέας

Μαριάνθη Κεφάλα

*ΥΓ

(Η Ημερομηνία για την κοπή πίτας στο Αγρίνιο άλλαξε καί θά γίνει στις 18/2/2024. Η αίθουσα και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα στο site.)


88 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page